標籤

2015年10月13日 星期二

BeautyExchange X Sun Hung Kai「美.饌」教室活動


BeautyExchange X Sun Hung Kai「美.饌」教室活動

活動地點: 葵芳新都會廣場L3水晶館

我中學時期已經好鐘意行葵芳,唔使講都知,葵芳出名多小食,而且仲要係超平又大件,

就算而家已經大個左,都依然好鐘意行葵芳,真係行極都唔厭架, 而家係新都會廣場將會

進駐6個新美容品牌(shiseido, clarins, estee lauder, clinique, kiehl's,innisfree)

哈,大家日後可以再有更多的美容品牌選擇喔,真係行足大半日都得架!!!


當日大家都素顏出席活動,其實都知道係試全新推出的產品啦!!

MAQuillAGE 水嫩蜜桃粧


桌面已經放上全新的化妝用品了


哇..........全新產品好閃閃發光啊!!!!我雙眼都已經發光了XD



左(全新5色Dramatic Mood Eyes 眼影)色號:GR753

中(全新5色Dramatic Mood Eyes 眼影)色號:BR354

右(全新推出Dramatic Mood Veil 5色胭脂盒)


全新眼影一共有5個色調選擇!

一盒集齊眼粧所需的3款眼影色調及眼線啫喱!

而眼影的特色就是會附送上可以畫出14度的眼線棒,大幅提升神秘的眼神!


(上)全新 MAQuillAGE Lasting Foggy Brow

(下) MAQuillAGE 眼捷毛液


step 1,先試上全新水嫩蜜桃底粧CC Cream 

SHISEIDO MAQuillAGE Peach Change Base CC SPF25 PA+++

只要塗抹CC Cream時輕輕打圈按壓10 秒,
白色乳霜就會轉化成自然的蜜桃色,散發白裡透紅的光澤,
而內含的「保濕美容液成分」,能令肌膚注入高度保濕水潤感,
滋潤及柔滑質感二合為一


step 2:

塗上全新MAQuillAG碎粉。碎粉質地透薄,只要輕輕一掃就能遮掩毛孔


step 3.

最後塗上全新Dramatic Mood Veil 5色胭脂盒

配合珊瑚色系,以獨特科技研發粉未幼滑如奶油的5各胭脂盒,
為蘋果肌添上蜜桃色澤,並以光感胭脂修飾及提亮暗沉眼底3角肌,

打造自然透亮及3D立體的蜜桃肌色


好得意啊個胭脂掃,分上下兩邊的架!!


step 4:

全新4 色 MAQuillAGE Dramatic Melting Rouge

剛榮獲日本口碑美容網站 @cosme「The Best Cosmetics Award 2015 上半期新作大賞」

成份特別添加玫瑰精華油,賦予雙唇鮮明色澤,為這個冷艷暗沉的冬天帶來色彩。

其中RD351及RS354是秋天限定色調喔!!!

而我手上的正正就是限定版RS354色調了,塗出來是非常自然架!!!


YEAH,已經完成了整個妝容了!!


活動還未結束啊,想不到還有糖果製作!!

食就食得多,親手整就真係第一次了!!!


先每人拿一個靚靚的玻璃樽,還可以加上絲帶裝飾架!!


原先是一整條長形的糖果,只要加上小小工具,就能整出一粒粒的糖啦!


哈,已經完成了一樽滿滿的糖了,糖果還有濃厚的荔枝味,我好鐘意啊!

還留意的是,糖果中間是唇膏形狀的喔,美得我都不捨得吃了,


出席完event後,除了有糖送,當然還有小禮物帶回家啦,先謝謝啦!!


產品是美白系列喔!還有一支旅遊版的唇彩,我最鐘意!!


活動堆介:dating in the dark活動

內容:售賣精美甜品及小食、個人彩妝服務、消費滿指定金額送美容試用裝

日期:9.24-10.25

時間:10:30am-10:00pm

地點:葵芳新都會廣場L3水晶館

沒有留言:

張貼留言